Coviva how-to video's

Coviva installeren: 1. Smartbox aansluiten
Deel 1 van het installatieproces van Coviva, ons plug & play domoticasysteem.

Coviva installeren: 2. Afronden van installatieprocedure Smartbox
Deel 2 van het installatieproces van Coviva, ons plug & play domoticasysteem.

Coviva – Toekennen van producten
Hoe koppel je producten (Hager RF-actoren, Berker.Net schakelaars en/of micromodules) aan de Coviva Smartbox?

Coviva – Installatie overdragen aan je klant
Na installatie van Coviva, hoe draag je je installatie dan over aan de eindgebruiker?

Documentatie en installatiehandleidingen

Brochure voor professionals

Brochure voor consumenten

howto-netwerkopties

Netwerkopties

Gebruiksrechten

Overzicht van micromodules

Overzicht Coviva compatible producten

Handleiding drukknop-programmering

Uitleg wissel- kruisschakeling

Veelgestelde vragen

Wat zijn de minimale vereisten voor Coviva?

Om Coviva te kunnen gebruiken, heeft je klant een smartphone of tablet (iOS versie 8 of hoger, Android versie 4 of hoger), een stabiele internetverbinding, een vrije LAN poort op zijn/haar router (of gebruik de optionele wifi dongel) en stroom nodig.

Wat is het draadloze bereik van Coviva?

Het draadloos bereik is binnenshuis ongeveer 30m en buiten 100m, afhankelijk van lokale omstandigheden. Plaats de Coviva-Smartbox bij voorkeur op de meest centrale plaats in de woning. Het is ook mogelijk om het signaal te versterken om grotere afstanden te behalen.

Hoe beveiligt Coviva de data?

De persoonlijke data van je klant en hoe zijn/haar huis wordt gebruikt wordt lokaal opgeslagen op de Coviva-Smartbox en bijvoorbeeld niet online in de cloud bewaard. Wanneer je klant via de App een apparaat bedient wordt dit commando versleuteld (beveiligd) verstuurd. Alle data is en blijft van jouw klant alleen.

Kan Coviva offline gebruikt worden?

Je klant kan Coviva gebruiken op een thuisnetwerk zonder internetverbinding. Alleen tijdens de installatie heb jij een internetverbinding nodig om de Coviva-Smartbox te registeren.

Wat zijn covigrammen?

Covigrammen zorgen ervoor dat je verschillende smarthome componenten kunt combineren. Hierdoor kunnen zowel jij als je klant via de app eigen scenario’s maken die met een druk van een vinger worden geactiveerd.

Zijn de draadloze signalen gevaarlijk?

Nee. Allereerst zenden de apparaten alleen wanneer er een opdracht wordt gegeven, zoals het aanzetten van de verlichting. Daarbij is het een heel kort signaal van weinig vermogen. Ter vergelijking, een mobiele telefoon met slechte ontvangst zendt ongeveer 200 keer meer energie uit.

Heb ik per se een myHager account nodig?

Zowel jij als je klant hebben een myHager account nodig voor Coviva. Jij hebt een installateursaccount nodig om een installatie aan te kunnen maken, om componenten aan de installatie toe te voegen en om de installatie over te dragen aan je klant. Je klant heeft een gebruikersaccount nodig. Hiermee wordt deze hoofdgebruiker van de installatie en kan hij/zij andere gebruikers aanmaken. Deze hebben geen myHager account nodig. De hoofdgebruiker kan jou als installateur opnieuw toegang verlenen tot de installatie, bijvoorbeeld om later extra componenten toe te voegen. De hoofdgebruiker kan namelijk alleen maar een Netatmo weerstation toevoegen. Alle gebruikers kunnen de installatie bedienen en covigrammen aanmaken.

Waarom meerdere gebruikstypes?

De hoofdgebruiker kan standaard gebruikers aanmaken. Deze krijgen een eigen inlog en wachtwoord. Zo kan je bijvoorbeeld iemand die op je huis past tijdelijk toegang geven tot de installatie zonder dat je daarbij je eigen inloggegevens weggeeft. Verder kan een hoofdgebruiker restricties opleggen wat een specifieke gebruiker wel en niet kan bedienen.

FAQ

Bekijk how-to video’s en veelgestelde vragen

Bekijk nu

Veilig

Onzichtbaar, uitbreidbaar en veilig.

Gecertificeerd

CEN EN 13321
ISO/IEC 14543
EN 50090

Ervaar nu zelf
het gemak van
Coviva

Neem de controle